Nyheder på arkivet

Nu kommer Arkivet til Oue

Arden Lokalhistorisk Forening og Arkiv være at træffe mandag den 9. september i Oue konfirmandhus kl. 19-21

Der vil vi fortælle om hvad Lokalhistorie er, hvad det betyder for et lille bysamfund,og hvor vigtigt det er at bevare for eftertiden.

Vi vil fortælle om, hvad vi laver på Lokalhistorisk arkiv for at bevare historien i den by du bor i.

Der vil blive vist billeder fra byen og i pausen vil den lokale musiker jens Jørgen Pedersen spille for os ( der tages forbehold for dette, da der kan komme arbejde i vejen)

Der vil kunne købes kaffe/brød og drikkevarer.

Vi har lavet en aftale med damerne i Biblioteket i Rosengårdscenteret om at materiale/billeder kan afleveres til arkivet hos dem.

Som lovet vil Arden Lokalhistorisk Forening og Arkiv være at træffe mandag den 2. september kl. 18.30-20 i Valsgård forsamlingshus

Vi forsøger at komme ca. en gang om måneden
Der vil du kunne indlevere billeder og dokumenter, enten som gave eller til kopiering.
Vi vil forsøge, at svare på de spørgsmål du måtte have omkring slægts-lokalhistorie.
Hvis du skulle have lyst til at hjælpe med indsamling af materiale og erindringer, eller at fotografere eller andet arkivarbejde, kan du også henvende dig denne dag.
Vi arbejder på at kunne lave en fast dag, hvor vi fra Arkivet vil være tilstede i Valsgård.
Vi håber du vil komme og besøge os denne dag, også hvis det kun er med spørgsmål
Mvh.
Anita og Berit

Billedet indeholder sandsynligvis: træ og friluftsliv

Arden Arkiv på besøg i Valsgaard Arden Arkiv var mandag d. 7. maj på besøg i Borgerforeningens Kreaklub i Valsgaard, hvor Borgerforeningen i samarbejde med Arden Arkiv havde arrangeret et oplæg om lokalhistorie. Til arrangementet var der 35 fremmødte, og desuden kørte den normale Kreaklub samtidigt inde ved siden af. Oplægget blev fremført af arkivleder, Anita Rye Sørensen, som lagde ud med at fortælle om Arden Arkivets arbejde og organisation samtidig med, at der blev appell

Se mere

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer, folk, der sidder, bord og indendørs
Billedet indeholder sandsynligvis: folk, der sidder, bord og indendørs
Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, sidder, bord og indendørs

Når du skal bruge arkivalier på arkivet, bedes du bestille senest 14 dage før, da noget af vores materiale er på fjernlager.

Vi har gennem længere tid søgt hjælpere på arkivet, Vi mangler  stadig folk der vil tage ud til forestillinger samt besøge folk og få deres historier som er meget vigtige.

Vi mangler også folk der vil tage billeder.

Vi kunne godt tænke os vi havde to hold, hvor det ene arbejder om mandagen og det andet om tirsdagen. Det behøver ikke være 7 timer af gangen, men måske 3-4 timer. Det vi tænker på er indtastning af vores arkivalier og alle vore billeder.Hvis du tror det kunne være dig, så kontakt Anita Sørensen på arkivet om tirsdagen eller på Tlf. 22316115

 Hvis  du er god til at fortælle om egnen, er det også dig vi gerne vil tilknytte, ved lejlighed til arkivet.

Da vi stadig mangler folk,  betyder det at der desværre ikke er folk til at tage ud til de forskellige billede visninger, samt at besøge folk for at få deres historier, Så endnu engang, hvis du kunne afse et par timer en gang imellem, ville vi blive glade, der er nok at tage fat på.